Screens

Heerlijk koel in huis dankzij de zonwerende screendoeken. We houden allemaal van de zon, maar soms willen we de zon net buitenhouden. Onze screens zorgen niet alleen voor koelte, maar ze geven ook privacy. 

Wat zijn de voordelen van Ritsscreens?

  • Zonwering en temperatuurregulatie
  • Energie-efficiëntie
  • Privacy
  • Ruime kleurenkeuze
  • Op maat gemaakt
  • Boren vermijden door ritsscreens op zonne-energie

Keuze van doek

Afhankelijk van de weefseldichtheid en de kleur van het doek worden de zonnestralen weerkaatst, opgenomen en doorgegeven zodra deze het zonwerende doek raken. Lichtere doeken bieden een minimale UV-bescherming van 95% en donkere doeken kunnen tot wel 100% UV-bescherming bieden. De doeken voor de ritsscreen zorgen daarnaast voor een goed zicht naar buiten, minder inkijk naar binnen , minder vervelende schitteringen en een optimale ventilatie zonder insectenoverlast.

We hebben een heuse waaier aan doek kleuren dus er is zeker voor ieder wat wils.

Bediening

Bediening met schakelaar of toch liever met afstandsbediening of misschien via de smartphone? De keuze is volledig aan u. Lommer kiest resoluut voor motoren van Somfy, met hun motoren bieden ze uitstekende kwaliteit gecombineerd met een lange garantie. 

 

Realisaties

Bekijk onze galerij met screens en ontdek de perfecte combinatie van vorm en functie. 

Ontdek de impact van onze realisaties en laat ons uw visie werkelijkheid maken.

FAQ

Wat is het verschil tussen een Ritsscreen en een Solar Ritsscreen?
Onze solar screens zijn uitgerust met een batterij als ook een zonnepaneel. Omdat je de batterij van de screen laat opladen via de zon is er bijgevolg geen verbinding nodig met een stroompunt. Hak- en breekwerk in muren is met dit type zonwering ook niet langer nodig. Gewone screens hebben een eenvoudige elektrische bediening en hebben stroom nodig via een stopcontact.
Neem ik beter elektrische screens of elektrische rolluiken?
Screens neem je beter als je nog naar buiten wilt kunnen blijven kijken en als je slechts een zonwering nodig hebt om enkel de zon te weren. Rolluiken kies je dan weer best voor ruimtes die je echt duister wil maken zoals bijvoorbeeld een slaapkamer. Rolluiken helpen ook beter om bijvoorbeeld dieven af te schrikken en ze weren ook beter warmte en koude in vergelijking met zonwerende screens. Samengevat kunnen we dus zeggen dat een rolluik een traditionele manier van zonwering vormt die tot op vandaag heel goed verkopen en ook fantastisch werkt om de felle zon te weren als ook de warmte buiten te houden. Maar qua esthetiek in moderne huizen kiezen onze klanten de laatste tijd ook vaak voor screens omdat die dezelfde eigenschappen hebben als een rolluik en je daarenboven ook nog naar buiten kunt blijven kijken.
Kan een screen tegen de regen en wind?
Een zonwerend screen bestaat uit een doek in glasvezel. Dat type doek is zeer sterk en eveneens bestand tegen regen en wind. We raden wel aan om screens naar boven te laten bij storm en ook zoveel mogelijk de zonwerende screens te laten drogen vooraleer deze terug naar boven te halen. Dit zal de levensduur namelijk aanzienlijk kunnen verlengen.
Hoe onderhoud ik mijn screen?
Onze screens zijn zeer gemakkelijk in onderhoud. Je kan deze gewoon afborstelen met een borstel of afspoelen met lauw water. Gebruik geen agressieve producten en ook geen heet water!
Vragen?
Contacteer ons